#HiermoetjezijninBrabant voor een vliegende start van je verblijf

Welkom op Eindhoven Airport, maar vooral: welkom in Brabant! De pijl eindigt na 8 weken op de tweede grootste luchthaven van ons land. Een plek waar bezoekers hun avontuur beginnen. Dat kan een zakelijk avontuur zijn, waarbij je óók al het moois in onze provincie kunt ontdekken, maar dat kan ook een fijne citytrip in Eindhoven zijn. Het is immers een stad die bruist, waar energie in zit en met talrijke interessante plekken; bijvoorbeeld op het gebied van urban sport, design, cultuur en natuur. Niet voor niets is Eindhoven en omgeving steeds meer in trek.. Maar wat de reden van je bezoek ook is, vanaf de luchthaven ontvang je een warm welkom.

En daar hoort  meer bij dan enkel  de gastvrijheid waar Brabanders om bekend staan. Het vraagt  net om dat stapje extra. Maurits de Beer, Manager Aviation Development & Partnerships, vertelt hoe Eindhoven Aiport  daaraan bijdraagt.
‘We maken de bezoekers al op de luchthaven nieuwsgierig naar de stad Eindhoven en de provincie Brabant. Hierbij werken we actief samen met VisitBrabant en de Eindhovense citymarketingorganisatie EHV365. Samen zorgen we ervoor dat Eindhoven Airport een visitekaartje is voor Eindhoven en de regio. Hiermee  zijn we niet alleen onderdeel van- maar ook  partner voor de regio.
 
‘En dat doen we natuurlijk niet voor niks. We hebben als Eindhoven Airport namelijk het doel om de regio nóg beter te maken. We spelen daarom onder andere in op kwalitatief inkomend bezoek en dragen bij aan de versterking van bijvoorbeeld de horeca, hotspots of andere mooie plekken in de stad en in de provincie. Zie ons als een etalage van de regio, het is het eerste wat je ziet en ervaart als je hier aankomt. Dan is het belangrijk om een waardige entree te bieden.’

Om dat te bereiken is de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk meer aandacht voor bezoekers van de luchthaven gekomen. De verfraaiing van de omgeving van  de luchthaven is al in een vergevorderd stadium en nog in ontwikkeling. Er is meer groen, meer te zien, minder autoverkeer en meer aandacht voor innovatie en alles wat je in Brabant kunt zien, proeven en beleven. Overigens is de aandacht niet alleen voor de toerist die hier landt. Ook de vertrekkende passagier moet opstijgen met een goed gevoel. De vernieuwingen op de luchthaven – denk aan fijne (lokale) horecaconcepten en een prettige sfeer - dragen daar zeker aan bij.

Kortom #hiermoetjezijninBrabant voor een warm welkom en vertrek!
En omdat we de afgelopen weken volop tips gaven voor een activiteit, delen we ook nu een uit-tip behorende bij  de luchthaven: de beroemde Spottersweg is een uitstekende en leuke plek om vliegtuigen te zien opstijgen en  landen. Bovendien is de luchthaven ook het knooppunt van een aantal fietsroutes, waaronder de Van Gogh fietsroutes en het rondje Eindhoven Noord West
 

Volg hier de pijl op reis