#HiermoetjezijninBrabant als je het rauwe wel lust

Breda, de stad waar men het leven viert. Een stad met een historisch hart met verrassende contrasten en plekken. Eén zo’n plek is het Havenkwartier, ‘een plek met een rauw randje’ aldus Rinse Staal, directeur bij Pier-15 Skatepark gelegen in het Havenkwartier. Hier moet je zijn voor een urban en creatieve vibe, en als je nog niet weet wat dat precies inhoudt, dan is het helemaal een aanrader!

Van oorsprong is het Havenkwartier een industriegebied. Anno nu is het een gebied boordevol kansen dat transformeert naar een hotspot waar je kunt wonen, werken en beleven. En dat laatste is nu al volop aan de gang.

‘Je kunt hier heel veel zien en doen,’ begint Rinse aan een indrukwekkende opsomming.
‘Pier-15 is een skatepark waar plek is om te skaten, freerunnen en basketballen. Leuk om zelf te doen, maar kijken is net zo vermakelijk. Je kunt ook een kijkje nemen bij de werken van de 60 kunstenaars in MotMotGallery en dan is er ook nog het creatieve ondernemersdorp Stek. De ondernemers die zich hier vestigen organiseren veel initiatieven waaronder een weekmarkt met bijzondere producten.’

Meer dan genoeg te zien en doen dus. En heb je trek of dorst gekregen na een wandeling? Het Havenkwartier is er ook voor een hapje en drankje. Ga voor een bierproeverij en rondleiding naar bierlokaal Brack. Of kies voor een lunch bij Radio Pannekoek. Deze plek laat zich het beste omschrijven als een optelsom van lekker eten – meer dan alleen pannenkoeken - , creativiteit, activiteiten, muziek en een ongedwongen sfeer. Om het aanbod compleet te maken kun je bij het fijne stadsstrand Belcrum Beach met de voeten in het zand de bourgondische zomer beleven.

‘Ik denk dat het Havenkwartier complementair is aan de historische binnenstad. Hier is plek voor nieuwe projecten, waar je uitgedaagd wordt en waar je kunt genieten van creativiteit en iets vernieuwends’ besluit Rinse.

Voor levensgenieters en vernieuwers
Hildegard Assies, directeur van Breda Marketing, is eveneens enthousiast over deze nieuwe place to be. ‘Het Havenkwartier is een plek waar het verleden en het heden met elkaar verbonden worden. Waar je in een stedelijke, groene omgeving kunt genieten van allerlei nieuwe en creatieve ideeën. Een plek waar iedereen welkom is en waar je verbindingen kunt leggen, maar waar je ook het everyday life kunt leven. Zowel de levensgenieters als de vernieuwers komen hier samen en dat geeft een enorm gezellige sfeer.  Al die verschillende contrasten maken dit een fijne plek en een mooie aanvulling op dat wat Breda al te bieden heeft.’

En daarmee kun je met recht zeggen dat Breda nu alles heeft voor een dagje uit of weekendje weg. Want naast het Havenkwartier zijn er nog genoeg andere trekpleisters in en rondom de stad.
Natuurlijk de historische binnenstad voor een prachtige stadswandeling, maar bezoek ook zeker het bruisende centrum, de befaamde Blind Gallery Walls, de haven, waar je op z’n Brabants kunt flaneren – wat is er leuker dan mensen kijken - , de parken en het Mastbos.

  • Pijl op reis - Breda
  • Pijl op reis - Breda
  • Pijl op reis - Breda

Volg hier de pijl op reis