#HiermoetjezijninBrabant: als je Afrika wil beleven

De Pijl op reis laat Kasteel Heeswijk achter zich en vertrekt naar de volgende plek. Een hele bijzondere locatie waar je moet zijn voor een unieke ervaring, voor educatie, samenzijn, lekker eten, prachtige vergezichten en waar je je voor even in een andere wereld waant. En goed om te weten; een plek waar je vanaf 1 juli  ‘die Afrikaanse Somer’ buiten beleeft… Safaripark De Beekse Bergen, here we come!

De Beekse Bergen kennen we als een bijzonder en modern dierenpark waar je per voet, boot, bus of met je eigen auto op safari kunt. Ook kun je de routes combineren. Zo zie je de dieren van verschillende kanten, in hun leefomgeving die gigantisch ruim is. Dat laatste is een van de dingen waar bezoekers positief over napraten, aldus Klaas Jan Leinenga, manager educatie en beleving. 

“Onze bezoekers waarderen het dat de dieren hier zo’n grote leefruimte hebben. Daar horen we vaak positieve geluiden over. Net als over de gastgerichtheid van onze medewerkers trouwens.
Het zit denk ik in ons Brabantse karakter, maar los daarvan staan we er continu bij stil dat we onze bezoekers een belevingsvolle dag bieden.”

Horen, zien en leren
Het een en andere beleven kan uiteraard als je de dieren observeert, maar er is véél meer. Te beginnen met een vernieuwde wandelroute die zorgt voor mooie zichtlijnen. Nóg wijdser en ruimtelijker dan het al was. Centraal hierin staan de nieuwe aanwinsten: de zwarte neushoorns, ook bekend als de puntlip-neushoorns.  Daarnaast zijn er de vele speeltuintjes waar kinderen lekker kunnen spelen en de volwassenen kunnen genieten van een kop koffie.  Je kunt er even bijkomen na een mooie presentatie die de medewerkers van het park geven. Een stukje educatie is voor de Beekse Bergen namelijk een belangrijk speerpunt, vertelt Klaas Jan.

 “We geven educatieve presentaties omdat wij de bezoekers  wat willen leren over de dierenwereld en over onze natuur. Hiermee kunnen we een steentje bijdragen aan een betere wereld. Met onze eigen stichting Wildlife ondersteunen we wereldwijd projecten die  werken aan het beschermen en behouden van de dierenpopulatie en de natuur. Die missie vind je dus terug in ons park.”  

Die betekenisvolle missie is voor de bezoekers een ware beleving, waar je ook nog wat van opsteekt! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de voederpresentaties of  laat je vervoeren in een safariboot. Al glijdend over het vlakke water zie je de verschillende diersoorten aan de rand van de oever staan. Een van de rangers vertelt tijdens deze bootsafari alles over de dieren.

Somer by Beekse Bergen
Nog een reden waarom je hier moet zijn: het evenement Somer by Beekse Bergen. Van 1 juli tot en met 5 september beleef je een Afrikaanse zomer in het dierenpark. De openingstijden zijn verruimd zodat je tot 21.00 uur kunt genieten van alles dat het park te bieden heeft. Een dikke aanrader volgens Klaas Jan. “In de avonden zie je dat het dierlijk gedrag verandert. De leeuwen laten bijvoorbeeld meer van zich horen terwijl de chimpansees gaan slapen en je hun ‘nestritueel’ kunt zien. Het is echt anders dan hetgeen je overdag kunt zien.”
 
Tijdens deze Somer zijn er verschillende pop up horecagelegenheden die jouw dagje uit een extra onvergetelijke ervaring bezorgen. Op de diverse pleintjes kun je terecht voor een koud biertje, Zuid-Afrikaanse wijn en uiteenlopende gerechten. Voor deze Somer by Beekse Bergen zijn speciale tickets verkrijgbaar. Hiermee begint jouw avontuur om 15.00 uur en flaneer je over de Savanne tot laat in de zwoele zomeravond.
Kijk op www.beeksebergen.nl voor deze tickets.

Volg hier de Pijl op reis